2019. február 24., vasárnap

Unboxing: Varázslatos első év

Világok Lángja Mystery Box - Varázslatos első év


A Book A Sloth Club hanyatlása és befuccsolása után azt hittem, többé nem lesz senki, aki rá tudna venni, hogy pénzt adjak könyves meglepetésdobozért, főleg nem olyanért, ami nem tartalmaz könyvet. Ám lesből letámadott a Világok Lángja második dobozának témája: Varázslatos első év (a Roxfortban). Na, mit mondjak, alaposan "beiskoláztak" ezzel a csomaggal. :D A téma ellenére is sokáig vacilláltam, nem voltam benne biztos, hogy megéri az árát a doboz. Az előző Mystery Box alapját szolgáltató sorozatot csak hallomásból ismerem, így nem is nagyon tudtam megítélni, hogy milyen volt az ár-érték arány az esetében. Bevallom, minden létező módom próbáltam lebeszélni (lebeszéltetni) magamat a dobozról, de nem tudtam ellenállni az érvelésnek: a szülinapom előtt egy (na jó, másfél) héttel volt kiírva a várható érkezés dátuma. És mi lehet jobb ajándék egy rakás egyedi Harry Potter ereklyénél az ember 25. szülinapjára? Oké, sosem növünk fel. :D 
Másik nyomós érvem, hogy bár karácsonyra már vettem a Világok Lángjától gyertyákat, meg tudtam állni, hogy magamat ne lepjem meg eggyel - viszont nagyon-nagyon szerettem volna egy Roxforti Könyvtár illatú gyertyát. Bár tudtam, hogy ilyen biztosan nem lesz a csomagban, azzal is tisztában voltam, hogy lesz benne 3 db HP témájú, külön ebbe a dobozba szánt gyertya. Aztán kiderült, hogy 4, de erről majd később. Mit volt mit tenni, nagy sóhajtások közepette megrendeltem hát életem első fandom dobozát. 
Szerencsére nem kellett csalódnom, sőt! Lássuk, mit hozott a bagolyposta! 


Nem kell sok ahhoz, hogy boldoggá tegyen egy csomag - éppen elég, ha látom, hogy az, aki összeállította, szeretettel és odafigyeléssel tette. Mit sem bizonyíthat jobban, hogy már a borítékot is belevették a játékba. Ezzel máris belopta magát a szívembe a VL: apró részlet, de sokat számít. Tehát, mint mondtam, természetesen bagollyal érkezett a küldemény. Rókával (Foxpost), de részletkérdés. 


Tovább fokozta az elégedettségemet a doboz, amit a borítékban találtam. Egyszerű, de nagyszerű, logóval ellátott, kiváló minőségű doboz, ami nem is ment egyenesen a szemétbe, hanem várja a percet, hogy belepakoljam a tanítós mütyürjeimet. Éljen az újrahasznosíthatóság! 
Persze a lényeg csak ezután következik - így most figyelmeztetnék mindenkit, aki még nem kapta meg a dobozát, hogy maradjon távol a bejegyzés további részeitől, bár remélem, már mindenkihez odaért. 
A dobozt kinyitva a fenti kép tárult elém, és már ekkor azt mondtam, hogy oké, kész, végem van, ez a világ legjobb üzlete volt. Nem győzöm ismételni magamat, nagyon hálás vagyok, hogy ennyi odafigyeléssel készült ez a csomag. Nézzétek meg azt a viaszpecsétet, ami összefogta az ajándékokat eltakaró papírt! És a kis Roxfortos érmés szalag a spoiler kártyán...végem volt. :D (Itt jegyezném meg, hogy a spoiler kártya is annyira szép, minőségi papírra van nyomtatva, hogy felkerült a polcomra a többi apróság közé.) Ahogy bontogattam a csomagot, olyan érzésem volt, mintha soha nem akarnának elfogyni az ajándékok - a világ egyik legjobb érzése! :D Mondhatom, nem sajnálták tőlünk a meglepetéseket. Örülök, hogy nem két könyvjelzőért és három gyertyáért fizettem, hanem egy valóban igényesen összeválogatott, odaadással tervezett és készített csomagért, amiben szinte minden használható, és minimális a "porfogó" elem. Nem írom le, hogy melyik ajándékot vettem ki először, és hogy melyik következett utána stb., mert egyrészt szerintem senkit nem érdekel, másrészt csütörtökön bontottam ki, és emlékszik a fene már arra, hogy mit láttam meg először (na jó, erre pont emlékszem, a táskát), mit másodszor...Szóval íme a doboz teljes tartalma: Egyértelmű, hogy bár számolatlan mennyiségű vászon- és mindenféle bevásárlószatyrom van kisebb apokalipszis kell hozzá, hogy műanyag szatyrot vegyek a boltban, mégis ez a kedvenc elemem az egész dobozból. Gyönyörűek a színei, a mintája, az egész nagyon egyben van. Az idézet, ami szerepel rajta, egy icipicit már elcsépelt, ha a Harry Potterről van szó, de még ezt is megbocsátom, mert abszolút illik a mintához. Először kicsit megijedtem, hogy párnahuzat lesz, amikor megláttam, mert már annyi könyves huzatom van, amik nagyon szépek, de mégsem tudom őket használni, hogy nem örültem volna, ha még egy kerül a "gyűjteményembe". Vászontáskából viszont soha, de soha nem lehet elég. Főleg, ha ilyen szép és igényes. 
A Világok Lángja fő profilja természetesen a könyves gyertya, amiből nem is volt hiány a dobozban. Az ígért három gyertyán kívül érkezett egy negyedik is, ami kisebb fejtörést okozott, mikor először megláttam. Néztem, néztem...nem tudtam rájönni, hogy mi van ráírva. Olvastam mindent: Duli (??), suli, buli, de egyik sem tűnt túlzottan értelmesnek. Aztán leesett: JULI! Hiába, kiváló a szemem. :D Amikor megrendeltem a dobozt, meg kellett adnom a házamat és a keresztnevemet - ez lett belőle. Hát, nagyon vigyorogtam, milyen menő már egy saját gyertya! (Bár nyilván mindenki ugyanazt az illatot kapta, nincs is ezzel gond.) Egyébként fűszeres csokoládé illatú, és szerintem a második leggusztább a négy közül. A legjobban a Happee Birthdae Harry illata (fahéjas mandulás torta cseresznyekrémmel) tetszik, legszívesebben megenném. Picivel marad csak le a rangsorban a névre szóló gyertya mögött a Tea Hagridnál, ami kellemes fekete tea és pörkölt mogyoró illatú. A Vasárnap nincs posta az egyetlen, ami sajnos nem nyerte el a tetszésemet, nekem ez az illat (friss eső, Petúnia néni levendulás kertje) túlságosan tolakodó, nagyon erős. De dísznek ugyanolyan szép, mint a társai. :D
És most jöjjenek az "apróságok"! Nem is tudom eldönteni, melyik tetszik a legjobban. Az első kép tetején egy nagyon ötletes kulcstartó látható, Alohomora felirattal és az első részben szereplő repülő kulccsal. Mellette egy hűtőmágnes van, amit először matricának néztem. :D A felirata: "Helyesen leviosa, nem pedig leviosaaa!" Nagyon érdekes az anyaga, bár szerintem valami keményebből jobb lett volna, de reméljük, így is tartós lesz. Középen a változó elem, egy házhoz kapcsolódó idézetes könyvjelző van, szintén nagyon igényes kivitelezés. Ez aszerint változott, hogy milyen házat választottál ki magadnak a rendeléskor. A Hermione mágneses könyvjelző a szívem csücske, eszméletlen aranyos! Biztos, hogy mindkettőt használni fogom. Végül egy kitűző (hard enamel pin a hivatalos megnevezése) is helyet kapott a dobozban, talán ez a második kedvencem a vászonszatyor után. Ezt külön is lefotóztam, mert becsomagolt állapotban nem igazán látszik a minta - a fényképezés még mindig nem az erősségem, bocsi :D Nem is leszek bookstagrammer (van ilyen szó?) soha. Mellette a szakszerűen és tűzbiztosan meggyújtott Happee Birthdae Harryt láthatjátok. A kitűzőn a Roxfort sziluettje van, ami felé egy bagoly (netán Hedvig?) repül, a felirat pedig: még mindig várom a levelemet. Nos, igen, én is, de már elég régen eltévedt a baglyom valahol. 


Már "csak" egy kupac apróság maradt hátra, íme. A képen látható az egyetlen dolog, ami...hát, nem tudom azt mondani, hogy nem tetszik, mert nagyon szép, csak számomra felesleges. Az összes fanarttal így vagyok általában, kiváló munkák, biztos, hogy rengeteg energia van benne, amit elismerek, viszont nem valószínű, hogy kiteszem bárhova is. De ez egyéni szociális probléma. :D A fanarton rosszul látható unikornis vér nyaklánc is nagyon cuki egyébként, azt viszont észre vettem, hogy fülbevalóként szerepel a spoiler kártyán - eléggé megtornáztatná a fülemet, ha valóban az lenne. :D Tetszik, merészebb napjaimon hordani is fogom, néha az időnyerőmet is felveszem...A képkeret mellett kapott a helyet a fűszeres sütőtöklé illatviasz csomag, ennek inkább a csomagolását fotóztam, mert nagyon tetszik, egyébként ha megfordítod, kis szív alakú viaszkák vannak benne. Na, ilyet én még életemben nem láttam, nincs is hozzá megfelelő eszközöm, de mindenképp be fogok szerezni egyet, mert nagyon jó illata van, és szeretném kipróbálni. Az utolsó ajándék egy Bölcsek köve szappan, amiért szintén odavagyok, egyrészt nagyon dizájnos és ötletes, másrészt az illata is kellemes. Mi szappannal fürdünk, szappannal mosunk kezet, szóval nem fog kárba veszni. 


Amivel a leginkább belopta magát a szívembe a Világok Lángja, az az a tény, hogy a fanartot leszámítva (ha jól értelmeztem a spoiler kártyát) minden saját tervezésű, kivitelezésű a dobozban. Nem kevés munka lehetett vele, nagyra értékelem a befektetett időt és energiát. Színvonalas, igényes termékek kerültek a dobozba, az apró részletekre való odafigyelés pedig különösen jól esett a lelkem gyerek-részének. Hogy az ár-érték aránya milyen, azt nem tudom és nem is akarom megállapítani, nekem abszolút megérte. Köszönöm az élményt!  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése