2017. augusztus 16., szerda

Top 5 Szerda - 5. rész

 

Mi a Top 5 Szerda?

A Top 5 Szerda bejegyzés sorozat ötletére Réta blogján bukkantam, és az ő segítségével sikerült eligazodnom rajta. A Top 5 Wednesday a Goodreadsről indult útjára, mára már kiterjedt közössége van, szerencsére a magyar molyok köreiből is többen csatlakoztak hozzá - az ő írásaikat a lap alján találod. A lényege annyi, hogy a kitalálója minden szerdára kijelöl egy - általában könyves - témát, amiről a vállalkozó szellemű bloggerek és vloggerek bejegyzést készítenek toplista formájában. Ha kíváncsi vagy, hogy egy-egy témához milyen ötleteket gyűjtök össze, kövesd a blogot, hiszen ezentúl állandó rovat lesz belőle.

A mai témáról

Először egy kis magyarázkodás: az elmúlt hetekben teljesen kiestem ebből a rovatból, pedig a két héttel ezelőtti témát majdnem sikerült befejeznem. Most azonban visszatérek, nincs menekvés muhahaha kérdés, hogy mikor tűnök el megint, bizonyos körülmények miatt előfordulhat, de erről majd akkor, ha aktuális lesz.  
Egy igencsak érdekes témát kaptunk erre a napra: Characters' Fitness Routines You Want, az én értelmezésemben Karakterek fitnesz rutinja/szokásai, amiket szeretnél. Kicsit bonyolultnak hangzik a dolog, de én olyan szereplőket szemeltem ki, akik valami olyan sportot űznek, ami érdekes, vagy amit én is szeretek/szeretnék.

Honorous Jorg Ancrath (Mark Lawrence- A Széthullott Birodalom): Jorg jutott elsőként eszembe erről a témáról, szóval most ilyen sorrendben fogom írni a bejegyzést, és nem toplista-szerűen. Elég izgága teremtés, főként mások kínzásával és gyilkolásával edz, de igazság szerint a hegymászás iránti szenvedélye juttatta fel a listára. Nagyon tetszett az a rész, amikor elvonult egyedül egy hegy tetejére, a saját erejéből, mindenféle felszerelés nélkül küzdötte fel magát. Imádtam azt a szenvedélyt és ösztönös szeretetet, ahogy mindezt leírta. És imádok hegyet mászni, bár gyakrabban tehetném!

 

Harry Potter&Co (J.K.Rowling - Harry Potter): Seprűlovaglás. Hipogriff-vágta. Kell ehhez magyarázat? :D Harryék mindennapjait úgy, ahogy van, szívesen lenyúlnám - jó, a Voldemort részt leszámítva. Mindkét sportot szívesen kipróbálnám, de abban is biztos vagyok, hogy a seprűről azon melegében lezúgnék, ahogy felemelkedett a levegőbe. A hipogriff-témát testhezállóbbnak érzem, persze lenne tériszonyom rendesen, de ennyi aztán abszolút belefér. :D  

 

Puck Conolly&Sean Kendrick (Maggie Stiefvater - A Skorpió Vágta): Ezt a könyvet olvasni kell, szóval aki még nem tette, mindenképp álljon neki. Páratlan a hangulata, csak akkor érted meg, ha te is átéled. De most nem erről kell írni, csak kicsit reklámozom :D A történet két fiatalról szól, akik tengeri lovakon szállnak versenybe egy szó szerint halálosan komoly megmérettetésen. Régebben lovagoltam, így egyértelmű, hogy miért került ide ez a könyv, bár nem tudom, mennyire mernék megülni egy vad és fékezhetetlen tengeri lovat, minden esetre ez egy olyan sport, amivel képes vagyok azonosulni.


Deryn Sharp (Scott Westerfeld - Leviatán): Deryn nem kifejezetten hobbiból sportol, mindennapi életének része a mozgás. Egy hatalmas léghajón szolgál az első világháború idején, egy olyan világban, ahol mindennaposak a gépek és a génmódosított állatok. A Leviatán is egy ilyen állat: valójában egy hatalmas, repülő bálna. Óriási testén mindig rengeteg feladat vár a katonákra, ezek teljesítéséhez pedig rengeteget futnak, keresztköteleken másznak viharos szélben, és ha kell, egy szál kötélen ereszkednek le halált megvető bátorsággal. 


Thomas (James Dashner - Az útvesztő): Oké, azért ez egy tipikus "ne próbáljátok ki otthon" téma, és ha őszinte akarok lenni, valószínűleg én lennék az utolsó egy ilyen helyzetben, aki felajánlaná, hogy kimegy futkosni egy labirintusba egy rakás gyilkológép közé. De bármennyire beteg is a helyzet, amiben Thomas és a többiek vannak, azért azt bevallhatjuk, hogy adrenalinbomba a javából. :D

Nos, nem mondom, meggyűlt a bajom rendesen ezzel a témával - talán azért, mert nem vagyok egy nagy sportoló. :D Annak örülök, hogy a jövő heti kicsivel sokkal könnyebb lesz, ugyanis arról fogok írni, hogy mik voltak a kedvenceim az előtt, hogy csatlakoztam volna a moly.hu-hoz. Lehet, hogy neki is állok. :D 

A többi résztvevő bejegyzéseit itt találjátok:

Arwen
Dorka
Helie
K_A_Hikari
Meeraval_Marnath 
Réta

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése