2018. május 25., péntek

Unboxing: Book a Sloth Club május


Ebben a hónapban két Book a Sloth Clubos dobozt rendeltem, egy felnőtt dobozt és egy magyar YA dobozt. Előbbiről olvashattok itt, utóbbiról pedig ebben a bejegyzésben. Azt már a felnőtt doboz kapcsán említettem, hogy az jobban tetszett, mint a YA, ezt most meg is fogom indokolni :D 

A továbbiakban SPOILER veszélyes lesz a bejegyzés, aki még nem kapta kézhez a saját dobozát, zárja be szépen az oldalt - és természetesen térjen vissza később, ha kíváncsi a véleményemre :) 

Téma: Kalandos utazások

1. A könyvek:
Nem kis meglepetés ért, amikor megláttam, hogy ebben a csomagban két könyv rejtőzik. Nem tudom, hogy ez miért történt, gondolom azért, mert mindkettő elég vékonyka, minden esetre örültem nekik. A Vellit Boe álom-utazását szerettem volna megvenni, de reménykedtem benne, hogy ebben a dobozban megtalálom majd - igazam lett. :D 
Kij Johnson elbűvölő és félelmetes könyve egyszerre eleveníti meg és helyezi más megvilágításba H. P. Lovecraft klasszikus dark fantasy történeteit, ezúttal egy női főhős szemszögéből. 
Vellitt Boe a híres-nevezetes Ulthar Lánykollégium tanára. Amikor legtehetségesebb diákja megszökik egy álmodóval, aki az éber világból érkezett, nem tehet mást: veszélyes utazásra indul, hogy megtalálja, hiszen az egész egyetem sorsa múlhat ezen. Fiatalkori vándorlásait megidézve átvág egy őrült, álomszerű logika által uralt világon, amelyet szeszélyes és kegyetlen istenek uralnak, és fantasztikus, lidércnyomásos teremtmények népesítenek be. 
Azonban küldetése nem csupán az álmok riasztó vidékére viszi el őt, hanem saját rejtélyes múltjának mélységeibe is, ahol az árnyak között titkok lapulnak – olyan titkok, amelyeknek nem lenne szabad valósággá válnia.
Véleményem: Akartam, megkaptam, ezt már szeretem. :D Véleményem szerint jó választás volt ehhez a témához - bár az is lehet, hogy a könyv adta a téma ötletét. Már elkezdtem olvasni, így többet nem is mondanék, inkább majd írok róla egy külön bejegyzést, ha végeztem. :) 

Seanan McGuire: Minden szív kaput nyit

Fülszöveg:

Eleanor ​West otthona csellengő gyerekek számára. 

Házalók, látogatók, vizsgálók kíméljenek!

A gyerekek hajlamosak eltünedezni, ha adja magát a lehetőség. Átlépnek a szekrény hátulján, becsusszannak egy tükörbe, beesnek a nyúl üregébe, vagy egy vén kútba, hogy aztán egy merőben más helyen bukkanjanak elő.De a mágikus vidékek már semmi hasznát nem látják azoknak a gyerekeknek, akikből kifacsarták a csodát.Nancy is utazott egyszer, aztán visszaküldték. Viszont mindaz, amit átélt a túloldalon… az ilyesmi megváltoztatja az embert. A West kisasszony gondjaira bízott gyerekek nagyon is meg tudják érteni. Ugyanis mindnyájan keresik a visszautat saját fantasztikus világukba.Nancy érkezése azonban komoly változást hoz az Otthonba. Valamiféle sötétség ólálkodik a sarkok mögött, és amikor elszabadul a pokol, Nancy és újdonsült iskolatársai lesznek azok, akiknek a rejtély végére kell járnia.Kerül, amibe kerül.

Véleményem: Sokszor szembe jött velem már ez a könyv molyon, nagyon tetszett a borítója, furcsán érdekes volt a címe, de ennyi. Annyira soha nem keltette fel az érdeklődésemet, hogy megnyissam az adatlapját és elolvassam, hogy miről szól. Így viszont lehetőséget adok neki, ha már "az utamba került". A fülszövege alapján nagyon érdekes történetnek tűnik, csak remélni tudom, hogy nem fogok benne csalódni. Olyan kis vékonyka, nem tudom, hogy mit lehet ennyi oldalba belesűríteni, de kíváncsian várom.


2. Extrák
Már említettem, hogy ez a doboz nem lesz a kedvencem - ez legfőképp a könyvek mellé járó apróságok miatt van. Lássuk, hogy mik ezek! A képen látható egy Középfölde térkép, ami nagyon jó ötlet a témához, jó minőségű, szép kivitelezés...egy a bajom vele: nekünk már van ilyenünk, amit ráadásul én készítettem saját kezűleg Norbi szülinapjára, szóval nem fogjuk lecserélni egy nyomtatott verzióra. :D Persze ez nem fekete pont a doboznak, így jártam, kap majd új gazdát, vannak rá jelöltjeim :) 
A bal felső sarokban egy csomag étcsokiba mártott datolya van, A homok gyümölcse fantázianévre hallgat. Soha nem ettem még ilyet, de kíváncsi vagyok rá, szóval ami késik, nem múlik. :D A csomagolása szép, az ötlet jó, teljesen rendben van.
Viszont: alatta látható egy idézetes termosz bögre, ami szintén nagyon kreatív az utazós témához, mégsem nyerte el a tetszésemet. Egyrészt megint itt az egyéni szociális problémám: próbálok környezettudatosabb lenni, így már van két hasonlóm, de mindkettő jobb minőségű, így inkább azokat fogom használni továbbra is. És itt is a másik problémám: kicsit "olcsó" benyomást kelt, az egész műanyag, és úgy néz ki, hogy a papírt kinyomtatták és beletették, ennyi. Nem tűnik minőséginek - de persze nem tudom, hogy mi fér bele a doboz árába és mi nem. 
Mellette két kis tetoválás van, ezekkel nem tudok mit kezdeni, mivel a kapcsolódó könyvet nem ismerem, szóval még poénból sem ragasztgatom fel magamra. 
Aztán itt van a másik gondom, a zsebtükör. Aranyos ajándék volt a disztópiás dobozban, de kettő azért kicsit sok belőle. Erre szerintem érdemes odafigyelni, hogy legalább ugyan abban a hónapban ne tegyenek ugyan olyan ajándékot két különböző dobozba, mert vannak olyan elvetemültek, mint én, akik nem csak egyet rendelnek. Most van két zsebtükröm, amikkel nem sok mindent tudok kezdeni. 
Az utolsó ajándék A.M.Aranth új könyvének dedikált beleolvasója, kedvezménykuponnal. Na, ezzel szintén nem tudok mit kezdeni, mivel nem ismerem az író könyveit. :( Az Oculus nagyon távoli tervben van, de egyelőre ez számomra sajnos haszontalan. 

ÖsszegzésÉrtékelés: 5/4 Jó kis doboz lett volna ez is, de sajnos a legtöbb benne lévő dolgot nem tudom hasznosítani, a felesleges porfogóim száma meg már így is elég magas. A minőséggel nem volt gond, a két könyvnek is örültem, mindkettő érdekel, az egyiket ráadásul amúgy is meg akartam venni. Egyszerűen  csak voltak ennél jobb dobozok is. 
Ár-érték arány: Egy kicsit kevésnek tűnt most az "extra", de mivel két könyvet is rejtett a doboz, igazából nem lehet rá panasz.

Következő doboz (június): Álomvilágok (YA)/Reckless Royals (angol doboz)/Misztikus horror (felnőtt doboz). Fandom doboz ebben a hónapban a Fumax kiadóval közösen készül, a doboz Victoria Schwab Egy kegyetlen dal c. könyvére épül. 

Megrendelhetitek itt: www.shop.bookaslothclub.com 

U.i.: Aki szeretné a termoszt, a tetoválásokat, a beleolvasót, vagy egy zsebtükröt, az szóljon, megegyezünk! :) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése