2016. szeptember 13., kedd

Top 4 legjobban várt könyv

Tudom, ezer éve nem írtam egy normális értékelést, de elkezdődött az iskola, ami azon kívül, hogy a legtöbb hétvégémet is elviszi, ráadásul már most rengeteg feladattal jár, így a könyvek sajnos háttérbe szorultak. Nem akarok nagyon sok időt bejegyzés nélkül hagyni, ezért:

Íme, egy abszolút szubjektív, nagyon rövid lista azokról a könyvekről, amiket idén nagyon várok, és aminek valószínűleg a felére várhatok még 2017-ig. Tudom, a legtöbben Top 10, meg Top 5000 listát írnak azokról a könyvekről, amiknek várják a megjelenését, én viszont általában az e-bookot preferálom, így csak a legjobb könyvek kerülhetnek fel papírformában a polcomra. Meg néhány szerencsétlen nyomdabaleset, amiktől aztán hiába próbálok szabadulni. :D

1. Justin Cronin: The City of Mirrors
A szabadulás 3.

Nekem ez a borító sokkal jobban tetszik,
mint az a kék, gagyi hatású förmedvény,
szóval arról tudomást sem veszek :D
Kiadó: Remélhetőleg a Cartaphilus.
Várható megjelenés: Mikor legutóbb érdeklődtem, 2016. október volt, szerintem ezt azóta átgondolták, sehol nem láttam róla semmilyen hírt, úgyhogy marad a csendes reménykedés.
Oldalszám:  688 oldal
Moly.hu link.
Ha be mered vállalni angolul és ha van rá fölös 5000 Ft-od..., itt ingyen postával megrendelheted.

Fülszöveg (angol):
In life I was a scientist called Fanning.
Then, in a jungle in Bolivia, I died.
I died, and then I was brought back to life…
Prompted by a voice that lives in her blood, the fearsome warrior known as Alicia of Blades is drawn towards to one of the great cities of The Time Before. The ruined city of New York. Ruined but not empty. For this is the final refuge of Zero, the first and last of The Twelve. The one who must be destroyed if mankind is to have a future.
What she finds is not what she's expecting.
A journey into the past.
To find out how it all began.
And an opponent at once deadlier and more human than she could ever have imagined.

Aki ismer főleg molyos berkekben, az tudja, hogy Justin Cronin Szabadulás trilógiája az egyik kedvenc sorozatom, és az egyik legjobb disztópia, amit valaha olvastam. Ebből aztán nem nehéz kikövetkeztetni, hogy csorgó nyállal, körömrágva várom, mikor lesz végre bármiféle hír a befejező rész magyar megjelenését illetően. Sajnos egyelőre semmilyen jó hírt nem kaptam róla, ezért valószínűsítem, hogy csak jövőre kaparinthatom meg, pedig nagyon optimistán csináltam pár hónapja egy újraolvasást.
A fülszöveg igazán ígéretes, szerintem egy nagyon pörgős, nagyon epic befejezésre számíthatunk, ami remélhetőleg méltó lesz a sorozat előző részeinek színvonalához. Ha még nem olvastad őket, ráérsz bepótolni a lemaradást. Ha egy igazán monumentális, fantasztikusan kidolgozott, ütős, meglepő, síró-nevetős disztópiára vágysz, nem pedig szokásos tinilányok megmentik a világot és közben szíveket törnek millió darabra- típusú könyvet olvasnál, ne keress tovább. Erre a sorozatra még sokáig emlékezni fogsz.


2. Meg Cabot: Remembrance
A Mediátor 7.

Rémesen gagyi borító, ami ugyan olyan,
mint a Proposalé, kivéve, hogy ez piros.
Kedves kiadó, kéretik jobbat készíteni neki!


Kiadó: Ciceró
Várható megjelenés: Bizonytalan. Néhány hónapja kérdeztem tőlük, akkor még úgy volt, hogy idén ősszel, most a facebook oldalukon viszont azt láttam, hogy egyelőre semmi biztatót nem tudnak mondani. Oh God why?
Oldalszám: 388 oldal
Moly.hu link.
Angolul, ingyen postával itt rendelhető, a 6,5. kiegészítő novellát papír formában pedig itt tudod megvásárolni. 

Fülszöveg (sajnos angol, nem merem bevállalni a szabad fordítást)Spoileres!
You can take the boy out of the darkness.
But you can’t take the darkness out of the boy.
All Susannah Simon wants is to make a good impression at her first job since graduating from college (and since becoming engaged to Dr. Jesse de Silva).
But when she’s hired as a guidance counselor at her alma mater, she stumbles across a decade-old murder, and soon ancient history isn’t all that’s coming back to haunt her. Old ghosts as well as new ones are coming out of the woodwork, some to test her, some to vex her, and it isn’t only because she’s a mediator, gifted with second sight.
From a sophomore haunted by the murderous specter of a child, to ghosts of a very different kind—including Paul Slater, Suze’s ex, who shows up to make a bargain Suze is certain must have come from the Devil himself—Suze isn’t sure she’ll make it through the semester, let alone to her wedding night.
Suze is used to striking first and asking questions later. But what happens when ghosts from her past—including one she found nearly impossible to resist—strike first?
What happens when old ghosts come back to haunt you?
If you’re a mediator, you might have to kick a little ass.

Ha nagyon mondanom kellene egy könyvet, ami a könyvmolyságom kezdetéhez köthető, valószínűleg Meg Cabot- Mediátor sorozatát választanám. Persze, előtte sem lehetett kirobbantani a könyvtárból, de valamilyen szinten mégis ez hozta az áttörést, hatalmas rajongó lettem és kuporgattam a pénzemet, hogy meg tudjam venni a többi részét. Igaz, hogy nem egy világmegváltó alkotás, mégis hatalmas érzelmi értéke van számomra, ezért nyilván érthető, ha körömrágva várom a hetedik (!! a 12 éves énem elképedve sikítozik, mióta megtudta, hogy folytatódik) rész magyar megjelenését. Annyira várom, hogy megrendeltem a Proposalt (6,5) angolul, mert az a 90 akárhány oldalt még be mertem vállalni az én silány tudásommal is. Ó, jut eszembe, készüljetek az újabb Meg Cabot áradatra, amint befejezem az olvasást. Tudom, már mindenki utálja szegényt. :D

 

3. J. K. Rowling- John Tiffany - Jack Thorne: Harry Potter és az elátkozott gyermek
Harry Potter 8. (?)

Egy íróval azért jobban tetszene...
Kiadó: Animus
Várható megjelenés: 2016. október 25.
Eredeti címe: Harry Potter and the Cursed Child
Fordította: Tóth Tamás Boldizsár
Oldalszám: 320 oldal
Moly.hu link.
Előrendelhető itt, itt és itt.

Fülszöveg: 
Harry Potter élete sosem volt könnyű – és most sem az, amikor a Mágiaügyi Minisztérium túlhajszolt dolgozójaként, férjként és három iskolás korú gyermek apjaként kell helyt állnia.
Miközben Harry a múlttal viaskodik, ami nem hagyja magát eltemetni, legkisebb fiának, Albusnak meg kell küzdenie a reá nehezedő családi örökséggel. A múlt és a jelen vészjósló összeolvadása azzal a ténnyel szembesíti apát és fiát, hogy a sötétség néha egészen váratlan helyekről támad.

Azok körében, akik neki mertek/tudtak állni angolul, netán látták is a darabot, nagyon megosztó a fogadtatása ennek a szerencsétlen fattyúnak. Amilyen vegyes értékeléseket olvastam róla, pontosan olyan vegyesek az én érzelmeim is. Egyrészt óriási ügy, hogy megjelenik egy új Harry Potter könyv - hasonlóan a Mediátor sorozat 7. részéhez, ez is váratlanul ért és letaglózott, hiszen az ember általában nem számít évtizedekkel későbbi folytatásra egy befejezett(nek hitt) sorozathoz-, ami ráadásul a következő roxfortos generációval foglalkozik - ez az egyik, amiben rengeteg lehetőséget láttam, és nagyon szerettem volna olvasni róla, a másik meg egyértelműen a Tekergők idejében játszódó bármi. Másrészt nem tudom 100%-osan elfogadni ezt a könyvet, mint a HP univerzumban játszódó folytatást, mert eszméletlenül zavar, hogy, bár Rowling neve a leghangsúlyosabb a borítón, nagyjából ennyi köze is  van a dologhoz. Nagyon szeretnék egy olyan könyvet, amit tényleg ő írt, de addig is, biztos, hogy ezt is elolvasom, aztán jól lehúzom- vagy nem, majd meglátjuk. :D Egyelőre igyekszem nem előítéletesen hozzáállni, javaslom ezt mindenkinek, hiszen még bármi lehet belőle.

4. Sylvain Neuvel: Alvó óriások
Themis Akták 1.

Ez a borító, gyerekek!!

Kiadó: Agave
Várható megjelenés: 2016. október 4.
Eredeti címe: Sleeping Giants
Fordította: Török Krisztina
Oldalszám: 288 oldal
Moly.hu link.
Előrendehető a kiadó honlapján.

Fülszöveg:
Deadwood, ​​Egyesült Államok: egy kislány oson ki sötétedés előtt kipróbálni az új biciklijét, hirtelen azonban eltűnik a lába alól a talaj. Egy mély veremben ébred, miközben a mentőcsapat épp ereszkedik le érte. De azok, akik a gödör pereméről néznek le rá, valami sokkal különösebbet látnak egy egyszerű kislánynál…
A kislány felnő, és Dr. Rose Franklin lesz belőle: zseniális tudós, kutatási területének az egész világon elismert szakértője. Ez a terület pedig nem más, mint kislánykori felfedezése: egy óriási, díszes kéz, amelyet hihetetlenül ritka fémből készítettek jóval korábban, mint hogy a kontinensen bármilyen emberi civilizáció kialakult volna.
Olyan tárgy ez, melynek eredete és rendeltetése egyszerre lesz a leghatalmasabb rejtély, amelyet eddig az emberiségnek meg kellett oldania. Származásának titkát felfedve talán megváltozik minden, amit eddig az életről hittünk. És még hány hasonló darabra bukkanhatunk a nagyvilágban…
Mi lehet ez a szerkezet? Ki készíthette? Hogyan lehetséges, hogy anyaga a bolygón előforduló legritkább fém? Vajon képes lesz valaha irányítani az ember? Mi van, ha nem is annyira a véletlen műve, hogy rátaláltunk? És mi történik majd, ha végül az utolsó darabot is a helyére illesztjük ebben a gigantikus, globális kirakóban?

Szégyen, vagy sem, én a borítójába szerettem bele. Ahogy megláttam molyon az Agave karcát a nemsokára megjelenő könyvről, azonnal elhatároztam, hogy nekem ez kell, szóljon akármiről is. Tudom, felszínes vagyok, meg előítéletes stb stb, de nem érdekel. Persze amint felkerült az oldalra, elolvastam a fülszöveget, és még inkább éreztem, hogy ez nekemvaló könyv lesz. Miután elolvastam a kiadó blogján található bejegyzést is róla, már nem is volt kérdés, hogy előrendelem. Így áll most a kapcsolatunk. Nagyon kíváncsi vagyok rá, mivel rég olvastam ötletes, egyedi könyvet, főleg sci-fit, szóval elég nagy reményeket fűzök hozzá, remélem, nem hiába.
Költői kérdés: mi lenne, ha valaki végre ki merne adni egy egyrészes könyvet, mindenféle folytatás nélkül, és nem kellene ismét megkezdenem egy x részből álló sorozatot ahhoz, hogy az enyém lehessen ez a szépség? Egyébként a 2. rész címe Waking Gods, ami szerintem elképesztően jól hangzik...khm, mikor is fog megjenni? :D


A képek és a fülszövegek a moly.hu oldalról származnak.

4 megjegyzés:

  1. A második rész címe Waking Gods, és az egész párbeszédekből áll. Nem tudom nekem nagyon fura.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na tessék, tök vaksi vagyok :D Mindjárt átírom. El sem tudok képzelni egy ilyen könyvet amúgy :O

      Törlés
  2. Lesz belőle ebook, elolvastam, és a szokatlan formája ellenére nagyon szórakoztató. Nem tökéletes, viszont eredeti (ötletek is vannak benne).
    NB az ebook formája (egy rendes olvasón) autentikusabb lesz, mint a nyomtatott http://ekonyvolvaso.blog.hu/2016/09/26/egy_szegeny_konyvfarago_panaszai

    VálaszTörlés